Print

Ana Birchall, întrevedere cu președintele CEDO: O cooperare mai strânsă cu CEDO reprezintă un obiectiv important al Ministerului Justiției

Ministrul justiției, Ana Birchall, a avut astăzi, 19 septembrie 2019, o întrevedere cu o delegație a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) condusă de Linos Alexandre Sicillianos, președintele acestei instanțe europene. Din delegație au făcut parte judecătorul român la CEDO, Iulia Antoanella Motoc, și grefierul șef adjunct, Andrea Tamietti.

La întâlnire a participat și agentul guvernamental al României la CEDO, Simona Maya Teodoroiu.

Cu această ocazie, Ana Birchall l-a felicitat pe Linos Alexandre Sicillianos pentru recenta numire în funcția de președinte al CEDO și i-a urat mult succes în această nouă calitate.

Principalele teme de discuție au vizat aspectele referitoare la ”Cauza Rezmiveș și alții împotriva României”, cât și măsurile care se impun pentru a evita condamnarea statului român la penalități financiare importante.

Ministrul român al justiției a subliniat că România își dorește o cooperare strânsă cu CEDO, ținând cont de numărul mare de dosare care vizează țara noastră, aflate pe rolul Curții.