Print

Ana Birchall, la ceremonia dedicată aniversării a 188 de ani de avocatură în București: „Mult success în activitatea de a proteja întotdeauna adevărul și de a continua moștenirea acestei meserii frumoase și provocatoare”

Astăzi, 21 septembrie 2019, ministrul justiției Ana Birchall a participat la activitățile organizate cu prilejul aniversării a 188 de ani de avocatură bucureșteană.

Tema dezbaterii organizate cu acest prilej - Impactul noilor tehnologii asupra profesiei de avocat - a conturat cadrul necesar pentru reafirmarea deschiderii Ministerului Justiţiei spre dialog interinstituţional şi cooperare, în scopul dezvoltării profesiei de avocat.

În mesajul adresat participanților la eveniment, Ana Birchall a împărtășit din experiența sa ca avocat, subliniind, totodată, satisfacțiile acestei nobile profesii.  „Sunt astăzi în fața dumneavoastră nu numai ca ministru al justitiei, dar și ca membru al Baroului București, al cărui membru sunt din anul 1998. Ca avocat, am avut șansa să lucrez în New York, pe Wall Street, cu o prestigioasă firma de avocatură din SUA, White&Case, alături de care m-am format profesional și împreună cu care am avut șansa să fiu implicată și să mă bucur de succes în unele dintre cele mai de răsunet cazuri în domeniul meu de drept: restructurări financiare și insolvență. Țin să le mulțumesc, și cu această ocazie, echipelor White&Case din diverse colțuri ale lumii pentru excelenta muncă în echipă și satisfacțiile profesionale pe care le-am obținut în acea frumoasă perioadă. De asemenea, mulțumirile mele se îndreaptă și către colegii mei avocati de la cele doua firme de avocatură cu care am colaborat în România de la revenirea în țară”, le-a transmis Ana Birchall invitaților la reuniune.

„Cred că nicio lege nu se poate realiza fără implicarea dedicată activă și profesionistă a celor care urmează să o aplice. De aceea, mă aştept şi vă îndemn să participați în continuare, cu responsabilitatea ce caracterizează profesia, la toate dezbaterile de idei şi de controverse juridice capabile să ne ajute nu doar pe noi, inițiatorii politicilor publice și a legislației în domeniu, ci societatea în ansamblu, mediul de afaceri să ne dezvoltăm şi să evoluăm pe principii nu doar legale, dar şi corecte, morale, sub semnul cert al progresului”, a spus Ana Birchall, ministrul justiției.

Totodată, ministrul Birchall le-a transmis avocaților prezenți la eveniment că vor avea adevărați parteneri în ministru și în Ministerul Justiției. „Vă asigur că în ministru și în Ministerul Justiției veți avea întotdeauna adevărați parteneri de dialog și vă rog să fiți alături de noi în demersul de a definitiva proiecte importante precum dosarul electronic sau arhiva digitală, proiecte care sunt priorități al Ministerului Justiției. De asemenea, ușa Ministerului Justiției este deschisă pentru a discuta despre orice alte probleme cu care avocații se confruntă”, a declarat Ana Birchall.

Ministrul Justiției i-a invitat pe reprezentanții avocaților să facă parte parte din grupul de lucru privind "Cartierul Justiției" și a apreciat deschiderea decanului Baroului București, Ion Dragne, și a Președintelui Uniunii Barourilor din România, Traian Briciu.

La finalul dezbaterii, ministrul justiției a transmis un gând bun tuturor avocaților din România, urându-le mult success în activitatea de a proteja întotdeauna adevărul, de a continua moștenirea acestei meserii frumoase și provocatoare și de a asigura întotdeauna domnia legii.