Print

Cătălin Predoiu, pentru Main News: Cine se înhamă la treabă, dacă e profesionist, e binevenit

Referitor la solicitarea de detaşare la Ministerul Justiţiei a doamnei Florena-Esther Sterschi, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și a doamnei Nicoleta Ecaterina Eucarie, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a declarat, în exclusivitate pentru mainnews.ro, următoarele:
„Doresc să am cât mai mulți magistrați în echipa ministerului. În anii precedenți, aparatul ministerului a fost slăbit. Eu acționez în direcția refacerii și reconstrucției unei echipe puternice la MJ. Doar cu oameni de calitate în echipă poți aborda cu succes o agendă complicată în perspectivă, cum e cea a MJ.
Întrebat despre funcția avută de Esther Sterschi la Secția Specială, Predoiu a afirmat că relevantă a fost experiența profesională.
„Relevant pentru mine în cazul ambelor a fost expertiza profesională și disponibilitatea de a veni în Ministerul Justiției. În general, pot fi și multi alți magistrați capabili care ar putea veni în MJ, deocamdată stau pe margine, unii din considerente personale de înțeles, alții din prejudecăți politice, alții pentru că se uită la data alegerilor și așteaptă să treacă, pentru a fi siguri de un mandat mai lung etc. Eu am nevoie de oameni acum, cine se înhamă la treabă, daca e profesionist, e binevenit”.

Articolul integral: https://mainnews.ro/catalin-predoiu-cere-detasarea-la-ministerul-justitiei-a-unui-procuror-care-a-condus-sectia-speciala/