Print

Cătălin Predoiu l-a primit, la Ministerul Justiției, pe Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii la București

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, l-a primit pe ambasadorul Marii Britanii, excelența sa, domnul Andrew Noble, la cererea acestuia, ieri, 16 decembrie 2019, într-o întrevedere de o oră.

Cei doi oficiali au abordat teme care ţin de cooperarea judiciară internaţională şi de statutul cetăţenilor români rezidenţi în Marea Britanie şi al celor britanici rezidenţi în România, după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ministrul Justiţiei s-a arătat interesat în transferul de expertiză britanică privind recuperarea produselor infracţiunilor şi a cadrului legal privind această politică penală.

„Marea Britanie dispune de agenţii dezvoltate pentru recuperarea produselor infracţiunilor şi de legi potrivite care să le dea eficiență. Sunt interesat de această expertiză, pentru ANABI. Agenţia noastră a făcut progrese, dar ar trebui să o echipăm şi cu alte instrumente de lucru pentru găsirea şi recuperarea produselor infracţiunilor, active mobiliare, imobiliare sau financiare plasate în alte jurisdicţii, inclusiv off shore. Plastic spus, ANABI trebuie echipată cu mai mulţi „dinţi”, cu care să „muşte” mai eficient din „prada” dosită în alte state de crima organizată şi de corupţie”, a declarat ministrul Justiţiei.