Print

Cătălin Predoiu l-a primit, la Ministerul Justiției, pe Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la București

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a discutat luni, la sediul Ministerului Justiției, cu Ambasadorul Republicii Federale Germania Cord Meier-Klodt, la cererea acestuia.

Discuțiile celor doi oficiali s-au concentrat pe programul de Guvernare pe Justiție, aprobat de Parlamentul României, Raportul MCV și cooperarea judiciară internațională.

Domnul Cord Meier-Klodt și-a exprimat încrederea că mandatul ministrului Cătălin Predoiu va contribui la reluarea progreselor în Justiție și la obținerea unui bun Raport MCV anul viitor, asigurându-l de sprijinul fără rezerve al Ambasadei Germane la București.

La rândul său, ministrul Predoiu a subliniat buna cooperare pe care a avut-o în mandatele trecute cu ministrul german de Justiție, cu parlamentari germani, inclusiv buna cooperare în cadrul Consiliului JAI.

 „O bună cooperare cu Comisia Europeană și Statele Membre UE, între care și Germania, ne va ajuta să construim un sprijin solid pentru obiectivele noastre, care sunt în linie cu obiectivele din MCV și cu așteptările cetățenilor români ca procurorii să devasteze rețelele de corupție și crimă organizată, iar judecătorii să pronunțe decizii drepte în termene rezonabile. Aceasta așteaptă cetățenii noștri, siguranță, Justiție dreaptă, și acestea sunt și obiectivele noastre.” a declarat ministrul Cătălin Predoiu.