Print

Cătălin Predoiu: „Suntem interesați de soluțiile și modelele de digitalizare folosite în sistemele de justiție din SUA și democrațiile occidentale”

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, l-a primit astăzi, 22 iulie 2020, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, la sediul Ministerului Justiției.

Întâlnirea de lucru s-a înscris în cadrul cooperării instituționale dintre Ministerul Justiției și Ambasada SUA de la București și s-a axat pe combaterea infracțiunilor financiare, a criminalității informatice, traficului de persoane, dar și pe digitalizarea Justiției.

Ministerul Justiției își continuă demersurile pentru a coagula un front mai larg interinstituțional intern și extern de combatere a traficului de persoane și crimei organizate și de a capacita orice resurse instituționale și expertiză în acest domeniu. Suntem, de asemenea, interesați de soluțiile și modelele de digitalizare folosite deja în sistemele de justiție din SUA și alte democrații occidentale. Sectorul companiilor private, inclusiv cele românești, deține o importantă expertiză în acest domeniu și trebuie avut în vedere într-un parteneriat public-privat pentru digitalizarea Ministerului Justiției, dar și a instituțiilor subordonate, a Ministerului Public, dar și a serviciului public judiciar. Soluțiile digitale trebuie să fie integrate, pentru ca instituțiile să poată comunica și coopera digital fără bariere și blocaje”, a declarat Cătălin Predoiu, la finalul întrevederii.