Print

Cea de-a doua întâlnire a Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar (CNDIU) de la preluarea președinției de către Ministerul Justiției

Joi, 16 iunie 2016, a avut loc cea de-a doua întâlnire a Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar de la preluarea  președinției de către Ministerul Justiției.

Lucrările reuniunii au fost deschise de către Florin MOȚIU, secretar de stat și președinte al Comisei Naționale de Drept Internațional Umanitar care a subliniat importanța continuării dezbaterilor privind problematicile incidente dreptului internațional umanitar, dar și a luării de măsuri pentru implementarea Planului anual de activități al Comisiei pentru intervalul 2016-2017.

La reuniune s-a  analizat posibilitatea stabilirii unor contacte și acțiuni comune cu forul omolog din Republica Moldova, dar și diseminarea dreptului internațional umanitar la nivelul școlilor, liceelor și facultăților.

Potrivit reglementărilor în vigoare privind activitatea Comisiei,  la reuniune au participat,  reprezentanții Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerului Sănătății și Ministerului Culturii.

În data de 12 februarie 2016, Ministerul Justiției a preluat președinția Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar (CNDIU), de la Ministerul Apărării Naționale.

Comunicat de presă în urma primei întâlniri:

http://www.just.ro/ministerul-justitiei-a-preluat-presedintia-comisiei-nationale-de-drept-international-umanitar-cndiu/