- Ministerul Justitiei - http://www.just.ro -

Activităţi ale Comisiei Naţionale de Drept Internaţional Umanitar pe perioada deţinerii Preşedinţiei de către Ministerul Justiţiei 2020-2021

Activităţi ale Comisiei Naţionale de Drept Internaţional Umanitar pe perioada deţinerii Preşedinţiei de către Ministerul Justiţiei 2020-2021

17 septembrie 2020

Sesiunea ordinară a Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar, sub președinția Ministerului Justiției

Secretarul general al Ministerului Justiției, doamna Elena PETRAŞCU, a prezidat joi, 17 septembrie a.c., sesiunea ordinară a Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar (CNDIU).

În cadrul reuniunii, Comisia a aprobat calendarul reuniunilor viitoare și Planul de Activităţi al Comisiei Naţionale de Drept Internaţional Umanitar pe perioada deţinerii Preşedinţiei de către Ministerul Justiţiei 2020 – 2021. [1]

A fost, de asemenea, discutat, un prim proiect al Raportului voluntar privind implementarea dreptului internațional umanitar în România.

4 septembrie 2020

Ministerul Justiției a încheiat un acord de colaborare cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România

În data de 4 septembrie, Ministerul Justiției a încheiat un acord de colaborare cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România (S.N.C.R.R). Scopul acestui acord este facilitarea cooperării dintre MJ și S.N.C.R.R în domeniul dreptului internaţional umanitar.

Acordul a fost semnat în contextul deținerii de către Ministerul Justiției a președinției Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar, în perioada 2020-2021.

Parteneriatul constă în organizarea de diferite activități cu caracter educațional (instruire, traininguri, cursuri, mese rotunde) în domeniul dreptului internațional umanitar. De asemenea, se vor avea în vedere și diferite activități în domeniul cercetării științifice, precum promovarea de proiecte comune cu caracter interdisciplinar la nivel național și internațional.

Acordul de colaborare a fost semnat pe o perioadă de un an, cu posibilitate de a fi prelungit.