Print

Comunicat de presă cu privire la întâlnirea dintre Lidia Barac, secretar de stat în Ministerul Justiției, și Stephan Holthoff-Pförtner, ministrul landului Renania de Nord-Westfalia pentru afaceri federale, europene și internaționale

Lidia Barac, secretar de stat în Ministerul Justiției, s-a întâlnit joi, 6 februarie 2020, cu Stephan Holthoff-Pförtner, ministrul landului Renania de Nord-Westfalia pentru afaceri federale, europene și internaționale.

Discuțiile au vizat tema statului de drept și a comunității europene de valori, ambele părți exprimându-și atașamentul profund față de democrație, independența justiției și combaterea corupției.

Partea română a evocat ideea unui ciclu european de evaluare a justiției și a statului de drept pentru toate țările membre. Totodată a prezentat recentele evoluții de pe agenda ministerială privind ocuparea funcțiilor de conducere din cadrul Ministerului Public și bunele practici în materie de combatere a corupției.

Partea germană a reiterat importanța mecanismelor de aplicare a legii și a reafirmat interesul pentru procesul de extindere în Balcani, ca prioritate a președinției germane la Consiliul Uniunii Europene.

Partea germană și-a exprimat intenția de a organiza un eveniment dedicat procesului de extindere a Uniunii Europene și a invitat partea română să prezinte, în acest cadru, experiența sa în procesul de aderare și internalizare a valorilor și standardelor Uniunii.

Reamintim că Germania va prelua președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene la data de 1 iulie 2020.