Print

Comunicat de presă cu privire la rezultatul selecției procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea unor funcții de conducere vacante

Ministerul Justiţiei comunică următoarele:

 1. În temeiul Legii privind statutul magistraţilor, Ministrul Justiţiei va formula următoarele propuneri de numire pentru ocuparea unor funcţii de conducere vacante în cadrul Ministerului Public:
  a) Prim adjunct al Procurorului General al PICCJ - Dimitrie-Bogdan Licu;
  b) Adjunct al Procurorului General al PICCJ - Maria Magdalena Militaru;
  c) Procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a PICCJ - Adriana Denisa Cristodor;
  d) Procuror Şef al Secţiei parchetelor militare a PICCJ - Cătălin Ranco Pițu;
  e) Adjunct al Procurorului şef al DIICOT - Oana Daniela Pâțu;
  f) Adjunct al Procurorului şef al DNA - Mădălina Scarlat.
 1. Propunerile vor fi trimise către CSM Secţia de procurori, mâine, 4.02.2020, în vederea procedurii de avizare.
 1. Pentru celelalte posturi vacante pentru care a fost organizată selecţia, Ministrul Justiţiei nu va face propuneri de numire, optând pentru respingerea candidaturilor.
 1. Pentru posturile rămase astfel vacante în conformitate cu pct.3 supra, precum şi pentru cele care ar putea rămâne vacante în urma deciziilor Preşedintelui României asupra propunerilor formulate de Ministrul Justiţiei, Ministerul Justiţiei va organiza o nouă procedura de selecţie la o dată ulterioară în cursul lunilor martie - aprilie 2020.
 1. Ministrul Justiţiei mulţumeşte pe această cale tuturor procurorilor care au participat la recentele interviuri de selecţie, îi felicită pe toţi pentru efortul depus şi interesul pentru bunul mers al Ministerului Public şi îşi exprimă speranţa că cei care nu au fost selectaţi în această procedură, precum şi alţi colegi ai acestora din Ministerul Public vor persevera şi participa la selecţiile viitoare.