Print

Comunicat de presă în urma ședinței Colegiului Ministerului Justiției

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a condus vineri, 05 iunie 2020, ședința Colegiului Ministerului Justiției.

Ministrul a abordat două teme, măsurile luate în cadrul MJ derivând din starea de alertă și agenda profesională.

Cătălin Predoiu a cerut ca directorii să se implice în aplicarea măsurilor de protecție sanitară de către toți angajații ministerului. Directorii din minister își vor asuma sarcinile de coordonare inclusiv din perspectiva acestor măsuri. Directorii au primit instrucțiuni clare din partea ministrului pentru a sta de vorbă cu angajații pentru a menține o cultură a protecției.

Legea va fi aplicată cu strictețe în Ministerul Justiției, atât în privința prescripțiilor, cât și în privința sancțiunilor.

Ministrul a cerut ridicarea performanței manageriale la nivelul fiecărei direcții, a cerut directorilor să își asume evaluarea fiecărui angajat din subordine, să își asume decizii și să debirocratizeze activitatea direcțiilor.

„Directorii ministerului să fie mai exigenți în privința managementului. Am lansat un program de debirocratizare, inclusiv prin asumarea responsabilității deciziilor la nivel de directori. Pregătim primele măsuri pentru digitalizare. E nevoie de mai multă comunicare privind activitatea direcțiilor. Publicul nu are o imagine clară privind specificul activității MJ. Sunt chiar și parlamentari care nu știu ce atribuții și puteri avem sau nu avem. E datoria noastră să informăm cetățenii cu privire la atribuțiile ministerului. E nevoie de un efort suplimentar de informare din partea MJ, care să depășească temele consacrate mediatic și să ajungă până la agenda tehnică sectorială, eliminând orice confuzie între activitatea ministerului și cea a departamentelor juridice ale altor ministere, ale instanțelor și parchetelor. Directorii din minister și departamentul de comunicare se vor implica în acest efort.”, a precizat Cătălin Predoiu.