Print

Comunicat de presă la finalul primei reuniuni a Consiliului de coordonare al Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate

Astăzi a avut loc prima reuniune a Consiliului de coordonare al Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI)[1].

La reuniunea prezidată de ministrul justiției au participat procurorul general al României, Augustin Lazăr, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DIICOT, Daniel Constantin Horodniceanu, președintele ANAF, Dragoș Doroș, subsecretarul de stat în cadrul Ministerul Afacerilor Interne, Cristina Manda,  precum și reprezentanți ai CSM și ai Ministerului Finanțelor Publice.

Membrii Consiliului de coordonare al ANABI sunt, potrivit legii, reprezentanți ai  PÎCCJ, DIICOT, DNA, ANAF, MFP, MAI, MJ și CSM.

În cadrul reuniunii, ministrul justiției, Raluca Prună a prezentat stadiul operaționalizării ANABI, precum și etapele care trebuie parcurse în perioada imediat următoare, precum numirea directorului general al ANABI și elaborarea regulamentelor de concurs pentru personalul agenției.

La următoarea reuniune, consiliul va alege un președinte dintre membrii săi și va discuta o primă variantă a regulamentului de concurs pentru inspectorii de urmărire și administrare bunuri ce vor fi angajați în cadrul agenției. De asemenea, se va discuta proiectul regulamentului de distribuire a sumelor obținute din valorificarea bunurilor mobile și imobile confiscate prin hotărâri definitive.

[1] Instituție înființată prin legea nr. 318 /2015