Print

Comunicat de presă la finalul vizitei în Marea Britanie

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a efectuat luni, 5 decembrie 2016, o vizită în Marea Britanie la invitația asociației The Honourable Society of the Inner Temple, una din cele patru asociații profesionale de avocați pledanți și judecători din Marea Britanie.

În cadrul vizitei ministrul justiției s-a întâlnit cu reprezentanți ai instituțiilor de drept din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, profesorul James Wakefield - decanul Colegiului de Advocacy, Chantal-Aimée Doerries - președintele Consiliului Baroului al Angliei și Țării Galilor, Sir John Laws -  fost judecător la Curtea de Apel, Kieron Beal - vicepreședintele Comitetului Internaţional Inner Temple, Robert Buckland - adjunctul procurorului general al Angliei și Țării Galilor.

Discuțiile au vizat schimbul de bune practici și consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul juridic.

La finalul vizitei Raluca Prună a declarat: „Am acceptat cu încântare invitația asociației The Honourable Society of the Inner Temple, o instituție cu peste 600 de ani de istorie si traditie. Îi mulțumesc baronesei Ruth Deech pentru amabilitatea de a mă însoți în timpul vizitei la Camera Lorzilor.”