Print

Comunicat de presă privind discuțiile bilaterale care au avut loc la sediul Ministerului Justiției, sub egida Forumului România – Republica Moldova în domeniul justiției

În data de 24 noiembrie 2017, au avut loc, la sediul Ministerului Justiției,  discuții bilaterale între domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției din România și domnul Vladimir CEBOTARI, ministrul justiției din Republica Moldova.

La discuții au participat doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției din România și domnul Nicolae EȘANU, secretar de stat, Ministerul Justiției din Republica Moldova, precum și reprezentanți la nivel tehnic din ambele ministere.

Întâlnirea a prilejuit o evaluare a stadiului măsurilor prevăzute în Planul comun de acțiuni pentru perioada 2016-2018, constatându-se că activitățile prevăzute au fost îndeplinite în marea lor majoritate.

Totodată, au fost abordate teme care vor face obiectul unor noi activități comune în anul 2018, respectiv: funcționarea sistemelor IT, statistica judiciară, dosarul electronic, drepturile omului - cu accent pe tematica discriminării.

Cei doi miniștri au reiterat disponibilitatea pentru consolidarea cooperării bilaterale în domeniul justiției.