Print

Comunicat de presă privind întrevederea dintre domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și dl. Victor CIORBEA, Avocatul Poporului

În cursul zilei de astăzi, 11 aprilie 2017, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, au avut o întrevedere la sediul ministerului cu o delegație a instituției Avocatul Poporului, condusă de către domnul Victor CIORBEA.

Discuțiile au privit unele aspecte legislative și instituționale privind organizarea și funcționarea Avocatului Poporului, precum și recomandările formulate în cadrul Raportului privind vizita în România a Subcomitetului de Prevenire a Torturii din cadrul ONU (3-12 mai 2016).

De asemenea, cei doi oficiali au reiterat importanța continuării activităților Avocatului Poporului pe linia cooperării europene și internaționale, în vederea consolidării poziției instituționale și a apărării drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raport cu instituțiile și autoritățile publice.