Print

Comunicat de presă privind întrevederea dintre domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și E.S. François SAINT-PAUL, ambasadorul Franței în România

În cursul zilei de astăzi, 11 aprilie 2017, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, au avut o întrevedere la sediul ministerului cu E.S. François SAINT-PAUL, ambasadorul Franței în România.

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte referitoare la cooperarea bilaterală în domeniul justiției, în special în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor de referință monitorizate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, susținerea eforturilor comune în domeniul luptei contra corupției și criminalității organizate, precum și importanța și utilitatea Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, instituție nou creată în vederea recuperării prejudiciilor rezultate în urma săvârșirii de infracțiuni.

Discuțiile au mai purtat și asupra importanței reformei administației publice centrale precum și a justiției ca serviciu public, în slujba cetățeanului, fiind evidențiată totodată și necesitatea sistematizării și îmbunătățirii legislației naționale, pentru a fi mai accesibilă publicului larg.

Cu această ocazie, domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, a făcut cunoscută intenția de a organiza o conferință pe tema Rolului Ministerului Justiției în arhitectura statului de drept în cursul lunii octombrie a acestui an, care să reunească reprezentanții ministerelor de justiție ai statelor membre la București și să constituie un prilej de reflecție, din perspectivă europeană, asupra multiplelor abordări posibile.

Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare și manifestarea dorinței reciproce de a continua buna colaborare dintre cele două state.

20170411_110207__002