Print

Comunicat de presă privind întrevederea dintre domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și E.S. Michèle RAMIS, ambasadorul Franței în România

În cursul zilei de astăzi, 08 august 2017, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, au avut o întrevedere la sediul ministerului cu E.S. Michèle RAMIS, ambasadorul Franței în România.

 În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte referitoare la colaborarea bilaterală în domeniul justiției, în ceea ce privește reforma justiției, indisponibilizarea și confiscarea activelor provenite din infracțiuni, precum și cooperarea dintre Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) și agenția omoloagă din Franța - l'Agence de recouvrement des avoirs saisis et confisqués (AGRASC).

Discuțiile au mai purtat și asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, a legilor justiției. În urma recentei sale întâlniri cu vice-președintele Comisiei Europene, ministrul justiției a subliniat ultimele progrese în domeniile relevante Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare și manifestarea dorinței reciproce de a continua buna colaborare dintre cele două state.