Print

Comunicat de presă privind Reuniunea Consiliului de Management Strategic

În data de 06 martie 2018, începând cu orele 09.30, la sediul Ministerului Justiției, a avut loc o nouă reuniune a Consiliului de Management Strategic, înființat prin Protocolul încheiat, la finele anului 2016, între Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție și Ministerul Public.

Lucrările reuniunii au fost coordonate de domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justiției. La discuții au participat doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, Ministerul Justiției, doamna judecător Iulia Cristina TARCEA, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, doamna judecător Camelia MARCU, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna procuror Laura OPREAN, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum și alți reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Membrii Consiliului de Management Strategic au adoptat Raportul de monitorizare a Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015 – 2020 și a Planului de acțiune pentru implementarea Strategiei pentru dezvoltarea sistemului judiciar 2015-2020, elaborat de către Grupul tehnic de lucru al Consiliului de Management Strategic și avizat de către Comisia de monitorizare a Strategiei. Raportul de monitorizare poate fi găsit aici.

Pe agenda reuniunii au mai figurat teme precum analiza oportunității instituirii unui mecanism de dialog permanent între reprezentanții celor trei puteri (legislativă, executivă și judecătorească), aspecte privind managementul și modernizarea sistemului judiciar și recurgerea la soluții inovative de creştere a performanţei acestuia și efectele intrării în vigoare a pachetului legislativ privind protecția datelor la nivelul Uniunii Europene pentru sistemul judiciar.