Print
Sursa foto: Comisia Europeană

Întâlnirea bilaterală a domnului Tudorel TOADER, ministrul justiției, cu doamna Vera JOUROVA, comisarul pentru justiție, consumatori și egalitate de gen Bruxelles, 22 martie 2017

În cursul zilei de 22 martie 2017, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiției, a avut o întâlnire bilaterală cu doamna Věra JOUROVÁ, comisarul european pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen.

Cu această ocazie, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiției, a precizat că două dintre principalele obiective ale mandatului său sunt ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare, în perspectiva președinției Consiliului Uniunii Europene care va fi exercitată de România în anul 2019, precum și îmbunătățirea condițiilor din penitenciare, sens în care a asigurat oficialul europen de întreaga deschidere pentru dialog și cooperare cu Comisia Europeană.

Totodată, domnul Tudorel TOADER a precizat că la Ministerul Justiției sunt în curs de elaborare proiecte de legi pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale și a directivelor cu termen depășit.

În cadrul discuțiilor, doamna Věra JOUROVÁ a solicitat sprijinul României privind avansarea negocierilor referitoare la proiectul de Regulament privind Parchetul European și proiectul de directivă privind contractele de furnizare de conținut digital.

Referitor la proiectul de directivă privind contractele de furnizare de conținut digital, oficialul european a precizat faptul că se are în vedere ajungerea la un acord cu ocazia Consiliului Justiție și Afaceri Interne care se va desfășura în luna iunie a acestui an.