Print

Comunicat de presă referitor la prima evaluare externă privind implementarea SNA 2012-2015

În perioada 13-15 aprilie 2016, a avut loc prima misiune de evaluare independentă a implementării Strategiei Naționale Anticorupție (SNA) 2012-2015 în România.

Selecția experților care au participat la această evaluare s-a realizat cu sprijinul Rețelei Anticorupție pentru Europa de Sud-Est și Asia Centrală a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economica (OCDE). Astfel, evaluarea este realizată de către Mari-Liis Sööt, Estonia și Valts Kalnins, Letonia, cu sprijinul Olgăi Savran, OCDE.

Scopul evaluării externe este acela de a sprijini Ministerul Justiției să analizeze impactul SNA 2012-2015, să identifice cele mai bune practici, lacunele, dificultățile identificate de-a lungul celor 4 ani de implementare.

Evaluarea externă va examina obiectivele SNA 2012-2015, impactul acesteia, eficiența și eficacitatea măsurilor de implementare și sustenabilitatea rezultatelor sale.

Ministerul Justiției a organizat întâlniri între experți și reprezentanții instituțiilor publice implicate în implementarea SNA, ai mediului de afaceri și ai societății civile.

Concluziile evaluării SNA vor sta la baza noului document strategic pentru perioada 2016-2020. Acesta urmează să fie supus dezbaterii publice la jumătatea lunii mai 2016, urmând ca ulterior să fie supus adoptării de către Guvernul României.