Print

Comunicat de presă privind desfășurarea în România a Misiunii de evaluare a Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare

Întâlnire 15 martie 2018, 14.30-15.15. Recomandarea 11.

Joi, 15 martie 2018, în intervalul 14.30-15.15, în continuarea întâlnirilor organizate la sediul Ministerului Justiției cu echipa misiunii de evaluare a Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), care se desfășoară în România, în perioada 14-16 martie 2018, a avut loc o nouă reuniune interinstituțională privind progresele înregistrate de România cu privire la recomandarea 11 din Raportul MCV. Astfel, discuțiile s-au axat pe aspecte referitoare la Strategia Națională Anticorupție 2016-2020.

Delegația Comisiei Europene din cadrul misiunii de evaluare privind MCV a fost condusă de domnul Julien MOUSNIER, Șeful Unității Cetățeni și Securitate din cadrul Secretariatului General al Comisiei Europene. Din echipa delegației Comisiei Europene au mai făcut parte doamna Jeanne DE JAEGHER și doamna Maria ARSENE din partea Secretariatului General al Comisiei, domnul Ingo WEUSTENFELD din cadrul DG JUST și doamna Irina STEFURIUC din cadrul DG HOME.

La discuții au participat din partea Ministerului Justiției domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justiției și doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, împreună cu o delegație la nivel tehnic și din partea Ministerului Afacerilor Interne, domnul comisar de poliție Bogdan SAMOILĂ, subsecretar de stat, iar din partea Direcției Generală Anticorupție, domnul comisar şef Octavian MELINTESCU, director general adjunct.