Print

Comunicat de presă privind întrevederea dintre domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și E.S. Paivi POHJANHEIMO, ambasadorul Finlandei în România

În cursul zilei de astăzi, 4 mai 2017, între orele 10 – 11, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, au primit vizita E.S. Paivi POHJANHEIMO, ambasadorul Finlandei în România și a adjunctului său, doamna Anne M´RABET.

Discuțiile s-au purtat asupra unor teme de actualitate și interes comun, precum continuarea reformei sistemului penitenciar, în contextul recentei hotărâri-pilot pronunțată de CEDO privind condițiile de detenție din România, stabilitatea legislației referitoare la prevenirea și combaterea corupției și cooperarea loială între autorități în vederea îndeplinirii dezideratelor statului de drept.

O atenție specială în cadrul întrevederii a fost acordată pregătirii președinției Consiliului Uniunii Europene, având în vedere faptul că Finlanda va exercita președinția după România, în perioada iulie – decembrie 2019. În acest sens, ambele părți s-au angajat să intensifice colaborarea, inclusiv prin intermediul unor programe de cooperare și întâlniri bilaterale, în vederea stabilirii unei relații de parteneriat de care depinde configurarea politicilor Uniunii în aria Justiție și Afaceri Interne.

Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru reafirmarea bunelor relații de cooperare între cele două state și sprijin reciproc.