Print

Comunicat de presă referitor la reuniunea Reţelei Judiciare Române în materie penală

În perioada 26 – 28 septembrie 2016 a avut loc la Cluj, cea de-a doua reuniune a Reţelei Judiciare Române în materie penală din anul 2016. Reuniunea a fost organizată de Curtea de Apel Cluj în colaborare cu Ministerul Justiției - Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară.

La reuniune au participat judecători şi procurori, membrii Reţelei Judiciare Române în materie penală din cadrul curților de apel, ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, ai Serviciului de cooperare judiciară, relații internaționale şi programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, precum şi reprezentanți ai Serviciului de cooperare judiciară în materie penală din cadrul direcţiei de specialitate din Minister, precum şi reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

 Au participat de asemenea, expertul naţional detaşat la Biroul Naţional al României la EUROJUST, precum și magistratul român de legătură pe lângă Ministerul Justiţiei din Republica Franceză.

Au fost dezbătute aspecte legate de transpunerea în legislația română a Directivei 2014/41/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 3 aprilie 2014 privind ordinul european de anchetă în materie penală și probleme de practică judiciară în materia extrădării, a transferului  de persoane condamnate, a condițiilor de detenție și a hotărârilor recente pronunțate de Curtea de Justiție a Uniunii Europene.