Print

Întâlnirea domnului Tudorel TOADER, ministrul justiției, cu domnul Ferdinand Bernhard Joseph GRAPPERHAUS, ministrul justiției și securității din Regatul Țărilor de Jos

Cu ocazia participării la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne, 6-7 decembrie 2018, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiției, a avut, la Bruxelles, în data de 6 decembrie, o întrevedere cu domnul Ferdinand Bernhard Joseph GRAPPERHAUS, ministrul justiției și securității din Regatul Țărilor de Jos.
În cadrul întâlnirii cei doi demnitari au avut un schimb de opinii cu privire la stadiul pregătirilor pentru preluarea de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, cu accent pe dosarele legislative privind obținerea probelor electronice în materie penală. Totodată oficialul olandez și-a exprimat disponibilitatea colaborării cu autoritățile române pentru îndeplinirea recomandărilor din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare.
Ministrul justiției a fost însoțit de o echipă tehnică din cadrul Ministerului Justiției și Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.