Print

Întâlnirea ministrului justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, cu domnul Josef MOSER, ministrul justiției din Austria

 

În contextul participării ministrului justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, și a secretarului de stat, conf. univ. dr. Marieta SAFTA, la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), 12-13 iulie 2018, Innsbruck, Austria, în data de 12 iulie 2018, a avut loc întâlnirea bilaterală cu domnul Josef MOSER, ministrul justiției din Austria.

 

22

 

Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat aspecte referitoare la prioritățile Președinției austriece a Consiliului Uniunii Europene, având în vedere faptul că Austria a preluat, la data de 1 iulie 2018, Președinția rotativă. În acest context, prof. univ.dr. Tudorel TOADER a urat succes omologului său și l-a asigurat de întreaga susținere pe parcursul exercitării acestui mandat.
De asemenea, a fost subliniat faptul că succesul ambelor Președinții depinde, în mare măsură, de gradul strâns de cooperare, atât la nivel politic cât și la nivel de experți. Astfel, de la începutul lunii iulie, echipele de experți ale Ministerului Justiției din România participă la exercițiul de shadowing – asistarea Președinției austriece – pe dosarele aflate în curs de negociere.

În acest context, delegația Ministerului Justiției din România a expus stadiul pregătirilor în vederea preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019, subliniind faptul că activitățile ce urmează a fi întreprinse în această perioadă se vor înscrie într-un efort coerent de urmărire a obiectivului de consolidare a Uniunii Europene.

Întrevederea din data de 12 iulie 2018 au constituit o oportunitate deosebită de consolidare a relațiilor de colaborare și de manifestare a dorinței reciproce de continuare și dezvoltare a acestora.

 

33