Print

Întâlnirea ministrului justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, cu domnul Michael O’FLAHERTY, director, Agenția pentru Drepturi Fundamentale (FRA)

În contextul participării ministrului justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, și a secretarului de stat, conf. univ. dr. Marieta SAFTA, la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), 12-13 iulie 2018, Innsbruck, Austria, în data de 13 iulie 2018, a avut loc întâlnirea bilaterală cu domnul Michael O'FLAHERTY, director, Agenția pentru Drepturi Fundamentale (FRA).
Întâlnirea a avut loc la propunerea FRA, în perspectiva preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene, de către România, în prima jumătate a anului 2019. Ministrul român al justiției a prezentat stadiul măsurilor de pregătire și prioritățile viitoarei președinții române, iar directorul FRA a făcut o scurtă prezentare a activităților Agenției, care se vor derula în prima parte a anului viitor.
Cei doi oficiali au agreat să păstreze deschis dialogul și să analizeze modalitățile concrete de cooperare prin care România va putea pune pe agenda europeană subiecte relevante pentru cetățenii europeni, gestionate de FRA

JAI -FRA