Print

Întrevederea domnului prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, cu doamna Věra JOUROVÁ, comisar european pentru justiție

În data de 20 noiembrie 2018, domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, a avut o întâlnire de lucru cu doamna Věra JOUROVÁ, comisar european pentru justiție, protecția consumatorilor și egalitate de gen. La întâlnire au mai participat: o delegație tehnică a Ministerului Justiției, una a Comisiei Europene și alta a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat aspecte referitoare la prioritățile pentru domeniul justiției în contextul viitoarei președinții a Consiliului Uniunii Europene și evoluțiile sistemului judiciar din România.

Vizita se înscrie în practica diplomatică curentă a întrevederilor bilaterale ale comisarilor europeni cu omologii acestora din cadrul guvernelor statelor membre care urmează să preia Președinția Consiliului Uniunii Europene. Aceste vizite se efectuează cu puțină vreme înainte de preluarea Președinției și sunt dedicate unui schimb de opinii pe marginea priorităților și a rolului noii Președinții a Consiliului UE.

Domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției  a dat asigurări privind sprijinul autorităților de la București acordat inițiativelor promovate de Comisia Europeană, în timp ce doamna Věra JOUROVÁ, comisar european, a reiterat deschiderea Comisiei spre dialog și sprijin pe toată durata exercitării de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Cei doi oficiali au agreat faptul că prin dialog și cooperare, ambele părți vor reuși să își îndeplinească misiunea.