Print

Întrevederea ministrului justiției, prof. univ. dr. Tudorel TOADER, cu domnul Gunther KRICHBAUM, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul german (Bundestag)

În data de 21 mai 2018, ministrul justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, și secretarul de stat, conf.univ.dr. Marieta SAFTA, au avut o întrevedere cu domnul Gunther KRICHBAUM, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul german (Bundestag), însoțit de domnul ministru plenipotentiar Kai HENNIG, adjunctul Ambasadorului Republicii Federale Germania în România.
Discuțiile din cadrul întâlnirii au purtat, în principal, asupra reformelor aduse justiției, ministrul justiției precizând faptul că România a trecut printr-o reformă masivă, structurală a sistemului judiciar, astfel cum s-a constatat inclusiv de către Comisia Europeană în ultimele rapoarte din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare. De asemenea, a fost prezentat stadiul în care se află în acest moment legile justiției și noile coduri, precum și modificările aduse prin acestea.
Cei doi oficiali din cadrul Ministerului Justiției au manifestat deschidere în vederea continuării bunei colaborări, atât în materia cooperării judiciare, cât și în domeniul luptei împotriva corupției.
Întâlnirea a reprezentat o oportunitate deosebită de consolidare a relației de colaborare cu partenerii europeni și de manifestare a sprijinului reciproc în vederea promovării valorilor comune.