Print

Întrevederea ministrului justiției, prof. univ. dr. Tudorel TOADER, cu reprezentanții Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei privind contractarea unui împrumut, în vederea sprijinirii proiectului “Investiții în infrastructura penitenciarelor”

În data de 11 aprilie 2018 a avut loc, la sediul Ministerului Justiției, întrevederea ministrului justiției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, cu delegația Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, reprezentată de: Karin LEPP, Country Manager și Cristian TABACARU, Director of Projects. La întâlnire au participat reprezentanți ai Ministerului Justiției: Sebastian COSTEA – Consilier personal al ministrului justiției, Ministerului Finanțelor Publice: Carmen GHIȚĂ – Șef serviciu, Roxana BADEA – Consilier și Administrației Naționale a Penitenciarelor: Marian DOBRICĂ, director general, Cristian PLEȘA, director general adjunct și Aurelian OPREA, Director Economic.

Întâlnirea reprezintă o etapă premergătoare încheierii unui acord de împrumut, în contextul aprobării de către Guvernul României, la data de 07 Martie 2018, a memorandumului pentru finanțarea proiectului “Investiții în infrastructura penitenciarelor”.

În cadrul proiectului sunt prevăzute acțiuni cuprinse în Calendarul de măsuri 2018 – 2024 pentru soluționarea supra-aglomerării carcerale și a condițiilor de detenție, în executarea hotărârii-pilot Rezmives şi alţii împotriva României, pronunțată de CEDO la 25 Aprilie 2017, aprobat de Guvernul României la data de 17 ianuarie 2018.

Asigurarea unor condiții de detenție în conformitate cu standardele internaționale reprezintă o prioritate a Guvernului României, Programul de Guvernare 2017-2020, Capitolul Justiție, secțiunea Drepturi fundamentale, măsura 20 menționând: „Continuarea proiectului de investiții în penitenciare și de modernizare și extindere acolo unde locațiile permit”.