Print

Tinerii din Programul oficial de Internship al Guvernului României, în vizită la Ministerul Justiţiei

Ministerul Justiţiei a primit, astăzi, vizita a 30 de studenţi şi proaspăt absolvenţi care fac parte din Programul oficial de Internship al Guvernului României.

Internii au fost întâmpinaţi de domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justiţiei şi de doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat. Cei doi oficiali le-au vorbit despre cultura organizaţională a Ministerului Justiţiei, despre instituţiile subordonate şi răspunderea pe care o implică o asemenea demnitate publică la Ministerul Justiţiei. De asemenea, o parte a discuţiei a fost legată de etapele premergătoare preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România.

Tinerii s-au dovedit foarte pregătiţi şi au fost curioşi să afle informaţii legate de subiectele de interes din domeniul justiţiei şi despre modul în care ar putea să devină angajaţi permanenţi în cadrul Ministerului Justiţiei după finalizarea stagiului de internship. Ei au dorit să afle despre felul în care se văd, la Bruxelles, iniţiativele privind legile justiţiei dar şi despre momentul în care domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER a primit responsabilitatea funcţiei de ministru al Justiţiei.

„Activitatea de ministru al Justiţiei implică multă muncă, răspundere şi responsabilitate în sensul găsirii unui echilibru între toate componentele societăţii”, le-a spus domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justiţiei tinerilor prezenţi.

Unul dintre tineri l-a întrebat pe domnul ministrul care sunt principalele priorităţi ale instituţiei. „Toate sunt activităţi prioritare. Dacă le analizăm punctual şi problemele judecătorilor, problemele procurorilor, situaţia din penitenciare, problemele ridicate de societatea civilă, Mecanismul de Cooperare şi Verificare dar şi preşedinţia Consiliului Uniunii Europene trebuie tratate cu prioritate, în egală măsură”, a mai adăugat domnul Tudorel Toader.

O parte dintre participanţii la discuţiile informale sunt incluşi în stagiul de internship de la Ministerul Justiţiei fiind repartizaţi la Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Juridică, Direcţia de Prevenire a Criminalităţii şi Direcţia Resurse Umane. Tinerii sunt implicaţi în activităţile curente ale acestor direcţii şi participă efectiv la documentarea şi elaborarea lucrărilor.

BIROUL DE PRESĂ AL MINISTERUL JUSTIŢIEI