Print

Vizita domnului prof. univ. dr. Tudorel TOADER la Penitenciarul București-Jilava și monumentul istoric Fortul 13 Jilava

Ministrul Justiției, domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER şi doamna secretar de stat conf. univ. dr. Marieta SAFTA au vizitat, astăzi, 2 august 2017, Penitenciarul București - Jilava și Fortul 13 Jilava, Memorial al Luptei Antitotalitare.
Vizita a avut drept scop observarea situaţiei spaţiilor de detenţie, blocul alimentar şi centrul de reintegrare al Penitenciarului Bucureşti - Jilava. Cei doi oficiali au discutat cu mai mulți deținuți care execută pedepse privative de libertate în acest penitenciar. Aceștia au transmis conducerii Ministerului Justiţiei că, în sistemul penitenciar, sunt realizate obiecte cu valoare artistică ce ar putea fi vândute de către deţinuţi pentru încurajarea activităţilor de reabilitare şi îmbunătăţirea calităţii vieţii în mediul penitenciar.
De asemenea, cu ocazia vizitei, au fost observate condiţiile în care angajaţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor îşi desfăşoară activitatea, problemele cu care aceştia se confruntă pentru identificarea unor soluţii eficiente de rezolvare a unor situaţii punctuale.
Discuţiile cu conducerea Penitenciarului Bucureşti-Jilava au vizat şi situaţia Fortului 13 Jilava, Memorial al Luptei Antitotalitare, aflat în administrarea Penitenciarului. Ministrul Justiției și-a exprimat dorința ca acest spațiu să poată deveni muzeu.
Domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justiţiei, reiterează angajamentul său de a continua eforturile pentru remedierea condițiilor de detenție din sistemul penitenciar românesc și îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru angajați în scopul de a se conforma standardului impus de Convenția pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale și de jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului.
BIROUL DE PRESĂ AL MINISTERULUI JUSTIŢIEI