- Ministerul Justitiei - http://www.just.ro/fr -

Comunicat de presă

Domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, a primit astăzi 27 aprilie2017, la sediul Ministerului Justiției, vizita oficială a domnului Kakha KAKHISHVILI, ministrul georgian al executării pedepselor.

Domnul Kakha KAKHISHVILI, ministrul georgian al executării pedepselor, a prezentat reforma legislativă și măsurile administrative adoptate de statul georgian în domeniul executării pedepselor.

Discuțiile au purtat și asupra măsurilor avute în vedere de statul român pentru continuarea reformei sistemului penitenciar, în contextul hotărârii-pilot pronunțată de CEDO privind condițiile de detenție din România.

Cei doi miniștri au discutat despre consolidarea cooperării între cele două ministere în domeniile probațiunii și administrării penitenciarelor, prin schimb de informații și experiență privind reabilitarea, programele de resocializare și reintegrare a deținuților sau a persoanelor aflate în evidența serviciilor de probațiune, bunele practici, metodele și tehnicile de lucru care pot fi aprofundate de cele două părți în cadrul unor vizite de studiu și a formării continue a personalului.

Cu această ocazie a fost semnat Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul probațiunii și al sistemului penitenciar între Ministerul Justiției din România și Ministerul Executării Pedepselor din Georgia, document care deschide calea cooperării sub aspectele esențiale prezentate mai sus.

La întâlnire au mai participat E.S. Ilia GIORGADZE, Ambasadorul Georgiei la București și secretarul de stat din Ministerul Justiției din România, doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA.

  [1]