Print

Comunicat de presă privind întâlnirea cu președinții celor doua comisii juridice ale Parlamentului României

În cursul zilei de astăzi, 6 iunie 2017, domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției și doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat au avut o întâlnire de lucru la sediul ministerului cu domnii Eugen NICOLICEA și Robert CAZANCIUC, președinții celor două comisii juridice din cadrul Parlamentului.

Tematica discuțiilor a vizat stadiul implementării recomandărilor internaționale în materia consolidării integrității autorităților publice, în contextul măsurilor asumate la nivel intern și care sunt monitorizate de Comisia Europeană, prin intermediul Mecanismului de Verificare și Cooperare.

Discuțiile au purtat inclusiv asupra Raportului GRECO în cadrul celei de-a patra runde de evaluare și a modurilor în care pot fi realizate recomandările formulate în cuprinsul documentului Consiliului Europei, dar și măsurile prevăzute în cadrul Strategiei Naționale Anticorupție.

În acest context reprezentanții Ministerului Justiției au invitat oficialii parlamentari să analizeze oportunitatea semnării de către cele două camere ale Parlamentului a unei declarații comune de aderare la SNA 2016-2020, precum și măsurile necesare pentru îndeplinirea recomandărilor MCV.