Print

Comunicat de presă comun al Ministerului Justitiei și Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în România

Privind întrevederea dintre domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și E.S. Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în România

Astăzi, 6 septembrie 2017, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, au primit vizita E.S. Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în România, însoțit de domnul Adam Sambrook, Vice-Ambasador, și de doamna Adele Doyin Shiyanbola, șef al departamentului politic din cadrul ambasadei.

Cu această ocazie, a fost evidențiată colaborarea româno-britanică în domeniul justiției, inclusiv în ceea ce privește cooperarea judiciară în materie civilă și penală.

Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare între cele două state și reafirmarea sprijinului reciproc.

Domnul ministru Toader a expus contextul propunerilor de modificare a legilor justiției.

Domnul ambasador Brummell a afirmat că este responsabilitatea României să decidă cu privire la legislația proprie, în conformitate cu Constituția si cu procedurile parlamentare. Totodată, și-a exprimat speranța că modificările aduse sistemului de justiție vor promova independența și eficiența operatională ale instituțiilor judiciare și ale statului de drept și că acestea se vor realiza printr-o o consultare largă cu toate parțile relevante.

Domnul ministru Toader a subliniat că un proces consultativ extins este în derulare.