Print

Comunicat de presă privind întrevederea dintre domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și E.S.Cord MEIER-KLODT, ambasadorul Germaniei în România

În cursul zilei de astăzi, 13 aprilie 2017, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, au primit vizita E.S. Cord MEIER-KLODT, ambasadorul Germaniei în România.

Cu această ocazie, a fost evidențiată cooperarea româno-germană, precum și evoluția României pe traseul democrației, al integrării europene și însușirii valorilor fundamentale ale Uniunii Europene. În acest context, oficialul german a informat ca întărirea poziției României ca partener de încredere în centrul Europei reprezintă unul dintre obiectivele urmărite.

Totodată, discuțiile au purtat și asupra progreselor înregistrate de România în atingerea obiectivelor de referință din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), partea germană exprimând susținere pentru eforturile României de îndeplinire a obiectivelor asumate.

În răspunsul său, partea română a prezentat stadiul progreselor înregistrate în domeniile aflate sub incidența MCV, precum și preocupările de îmbunătățire a legislației actuale, îndeosebi în sfera penală și execuțional-penală și de modernizare a legilor justiției, evidențiind importanța respectării competențelor constituționale, legale și a cooperării loiale între instituții.

Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru reafirmarea bunelor relații de cooperare între cele două state și sprijin reciproc.20170413_103400