Print

Comunicat de presă privind întrevederea dintre domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și reprezentantul pentru România al Băncii Mondiale, doamna Tatiana PROSKURYAKOVA

În data de 1 noiembrie 2017 a avut loc, la sediul Ministerului Justiției, întrevederea  domnul prof.univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, cu doamna Tatiana PROSKURYAKOVA, director de Țară al Băncii Mondiale pentru România.

Întrevederea a avut ca obiectiv general analiza stadiul implementării Proiectului „Îmbunătățirea Serviciilor Judiciare”, în valoare de 65 milioane Euro, care a devenit efectiv  în data de 3 august 2017. Agenda discuțiilor a avut 3 teme principale: finanțarea proiectului,  operaționalizarea unității de implementare și semnarea acordul subsidiar de împrumut.

Ministrul Justiției a reconfirmat cu această ocazie sprijinul pentru derularea cu succes a Proiectului și a asigurat Banca Mondială că vor fi făcute   demersurile necesare pentru asigurarea tuturor resurselor, atât  financiare cât și umane, în vederea atingerii obiectivelor proiectului.  În concret, vor fi asigurate fonduri suficiente pentru derularea activităților conform graficelor de implementare până la sfârșitul acestui an şi se vor identifica soluții pentru operaționalizarea unității de implementare, avându-se în vedere în acest sens și posibilitatea transferării/detașării de personal.

Au fost discutate și alte posibile obiective de interes pentru Ministerul Justiției care ar putea face subiectul unor finanțări externe, printre care: modernizarea, reabilitarea, construcția unor penitenciare, precum și construirea Cartierului Justiției, obiectiv asumat prin Programul de Guvernare.