Print

Comunicat de presă privind participarea la reuniunea bilaterală a Guvernelor României și Republicii Moldova

Domnul Tudorel TOADER, ministrul justiției, a participat la reuniunea bilaterală a Guvernelor Romaniei și Republicii Moldova, desfășurată astăzi, 23 martie 2017, la Piatra Neamț.

Cu această ocazie, ministrul justiției a subliniat buna cooperare dintre cele două țări în domeniul justiției, menționând că proiectele comune începute în anii anteriori vor fi continuate și dezvoltate, pentru a veni în sprijinul îndeplinirii obiectivelor stabilite în Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană în ceea ce privește reforma justiției și statul de drept.

De asemenea, ministrul român al justiției a asigurat partea moldoveană de întreaga deschidere în vederea acordării sprijinului necesar Republicii Moldova, într-o manieră structurată și orientată spre rezultate, în stânsă legătură cu eforturile întreprinse la Chișinău pentru avansarea reformei sectoriale și menținerea parcursului european.

În marja reuniunii, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiției a avut o întâlnire cu omologul sau Vladimir CEBOTARI, centrată pe stabilirea unor măsuri concrete de implementare a Planului de acțiuni dintre cele două ministere pentru perioada 2016-2018, semnat la Chișinău în luna august 2016. Totodată, cei doi oficiali au agreat organizarea în scurt timp a unei întâlniri bilaterale, dedicată cooperării în domeniul justiției, în funcție de prioritățile și ariile de interes ale părții moldovene.

IMG_19811