Print

Comunicat de presă privind vizita la Ministerul Justiției a participanților la Şcoala de Vară pentru Educație Civică, Participare Activă și Leadership – „Camp Kennedy”

Astăzi, 10 august 2017, cei 40 de participanți la Școala de Vară pentru Educație Civică, Participare Activă și Leadership - „Camp Kennedy”, organizată de Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education, au vizitat Ministerul Justiției. Școala de Vară intitulată „Camp Kennedy” se desfășoară în București, în perioada 8-14 august 2017. Programul îşi propune să ofere liceenilor din România, cu vârste între 16 și 18 ani, oportunitatea de a învăţa cum funcţionează statul de drept, care este rolul cetăţeanului în societatea democratică şi cum pot să se implice activ, aducând schimbări pozitive în comunităţile din care provin.

Tinerii au fost primiți de domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justiției și de doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat.

 Răspunzând întrebărilor acestora, ministrul justiției a explicat procedura de adoptare a actelor normative, clasificarea lor și rolul Ministerului Justiției în această procedură. Au fost prezentate, în acest cadru, și raporturile juridice de ordin constituțional dintre autoritățile publice, cu accent pe rolul Guvernului în statul de drept, rolul și semnificația programului de guvernare, cu referire punctuală la măsurile pe care acesta le cuprinde la capitolul corespunzător justiției.

Întrebările formulate au vizat, de asemenea, problematica prevenirii și combaterii corupției, rolul și măsurile concrete luate la nivelul Ministerului Justiției în acest sens, cadru în care ministrul justiției a prezentat elemente de bază vizând Strategia Națională Anticorupție, subliniind importanța activității de prevenire a faptelor de corupție.

 La finalul întâlnirii, atât domnul ministru cât și doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, i-au îndemnat pe cei prezenți să valorifice toate oportunitățile de dezvoltare care le sunt oferite, pentru o foarte buna pregătire și fundamentarea viitoarelor alegeri profesionale. Și chiar dacă, inclusiv prin intermediul acestui program, tinerii vor alege calea studiilor în străinătate, să se întoarcă în România.