Print

Comunicat privind dezbaterea publică asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 293/2004 privind Statutul funcționarilor publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor

În data de 06.06.2017 a avut loc, la sediul Ministerului Justiției, dezbaterea publică asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 293/2004 privind Statutul funcționarilor publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor. Dezbaterea a fost organizată în temeiul art. 7 alin. (9)-(12) din Legea nr.52/2003 privind transparenta decizionala in administrația publică, la solicitarea Sindicatului ”SINPEN 2006” – Penitenciar Brăila. La dezbatere au participat ministrul justiției, domnul Tudorel TOADER, doamna secretar de stat Marieta SAFTA, reprezentanți ai Direcției Elaborare Acte Normative din cadrul Ministerului Justiției, ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, precum și președintele Sindicatului ”SINPEN 2006” – Penitenciar Brăila, domnul Marin Răileanu.

Cu ocazia dezbaterii, domnul Marin Răileanu a prezentat propunerile și observațiile cu privire la acest proiect, propuneri care au vizat atât textul proiectului supus dezbaterii, cât și alte chestiuni care privesc statutul funcționarilor publici cu statul special din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Proiectul supus dezbaterii publice vizează modificarea aspectelor privind răspunderea disciplinară și patrimonială a funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, în vederea punerii de acord a legii cu legea fundamentală, potrivit Deciziei nr. 803/2015 a Curții Constituționale.