Print

Întâlnirea de lucru a serviciilor de probaţiune din întreaga ţară

Ministerul Justiției, a găzduit, astăzi, 6 septembrie 2017, la inițiativa domnului prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justiţiei, o întâlnire de lucru la care a participat conducerea Direcţiei Naţionale de Probaţiune şi șefi din 36 de servicii de probațiune.
În cadrul acestei întâlniri au fost puse în discuție teme actuale privind situația sistemului național de probațiune precum inițierea demersurilor necesare pentru organizarea concursului de ocupare a unor funcții de conducere, acordarea unor drepturi salariale suplimentare personalului de probațiune, în temeiul unor hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, adoptarea statutului personalului de probațiune, precum și îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru personalul de probațiune prin identificarea unor sedii noi sau continuarea demersurilor pentru asigurarea pazei sediilor serviciilor de probațiune cu efective de jandarmi.
Domnul ministru a reafirmat importanța sistemului de probațiune, şi a precizat că rolul acestuia va fi şi mai important în special în contextul elaborării planului de măsuri propuse de statul român pentru a răspunde deciziei pilot pronunțate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce privește condițiile din penitenciare (cauza Rezmiveș și alții împotriva României).
BIROUL DE PRESĂ AL MINISTERULUI JUSTIŢIEI