Print

Întâlnirea domnului Tudorel TOADER, ministrul justiției, cu doamna Virginie ROZIERE, europarlamentar, Comisia JURI, raportor pentru propunerea de Directivă privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii (avertizorii de integritate).

În data de 5 decembrie 2018, la Bruxelles, în contextul pregătirilor pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiției, a avut o întrevedere de lucru cu doamna Virginie ROZIERE, europarlamentar, Comisia JURI, raportor pentru propunerea de Directivă privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii (avertizorii de integritate). În cadrul întâlnirii au fost prezentate măsurile luate de Ministerul Justiției pentru gestionarea dosarelor care sunt în competența sa cu ocazia exercitării Președinției.

În același timp, a fost analizat stadiul și modul de abordare a propunerii de Directivă privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii. Ambele părți au subliniat necesitatea cooperării strânse pe parcursul următoarelor luni, cu scopul finalizării acestui dosar.

Cu ocazia discuțiilor, ministrul justiției a subliniat existența în România a unui cadru legislativ cu privire la avertizorii de integritate și totodată experiența națională în acest domeniu.

Atât ministrul român al justiției, cât și europarlamentarul francez au subliniat provocările în contextul cărora se va derula Președinția României la Consiliul UE, în special cele privind Brexit și alegerile europarlamentare care vor limita durata aferentă etapei trialogurilor.