Print

Întâlnirea ministrului Justiţiei cu reprezentanţii sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor

Domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justiţiei a purtat, astăzi, 4 septembrie 2017, discuţii cu liderii sindicatelor reprezentative ale angajaţilor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).
În acest context au fost discutate soluţiile concrete pentru îmbunătăţirea mediului de lucru al funcţionarilor public cu statut special, reducerea deficitului de personal din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).
Discuţiile au vizat şi eventualitatea promovării de către Ministerul Justiţiei a unui memorandum în şedinţa de guvern pentru scoaterea la concurs a unor posturi vacante în cadrul ANP.
Reamintim că funcționarii publici cu statut special din sistemul penitenciar vor beneficia de o majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de bază, începând cu 1 octombrie 2017. Este vorba, în total, despre 12.539 de angajaţi din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Măsura vine după ce Guvernul, la iniţiativa Ministerului Justiţiei, a modificat, în şedinţa din 30 august 2017, printr-o ordonanță de urgență, art. II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

BIROUL DE PRESĂ AL MINISTERULUI JUSTIŢIEI