Print

Întâlnirea ministrului justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, cu reprezentanții Băncii Mondiale

În data de 18 iunie 2018, a avut loc, la sediul Ministerului Justiției, întrevederea ministrului justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, cu următorii reprezentanți ai Băncii Mondiale: Edward OLOWO-OKERE, Director pentru Africa, Europa și Asia Centrală și Orientul Mijlociu & Africa de Nord, Suzy YOON-YILDIZ, Reprezentant Manager de țară, Roby SENDEROWITSCH, Manager practici pentru Guvernanță, Europa și Asia Centrală, Emmaline BURDUJA, Specialist Guvernanță, Carolina RENDON, Expert Specialist Sectorul Public (Manager proiect “Îmbunătățirea Serviciilor Judiciare”), Ismail RADWAN, Manager Specialist Sectorul Public. Din partea Ministerului Justiției au participat: Sebastian COSTEA, secretar de stat, Andrei PANĂ, specialist sistemul judiciar, Direcția de Implementare a Proiectelor Finanțate din Împrumuturi Externe (DIPFIE), Adriana GHEOGHIU, expert achiziții, DIPFIE, Mihaela VOINEA, manager financiar, DIPFIE.

Principalele obiective ale întâlnirii au vizat prezentarea angajamentelor de guvernanță, aflate în curs de desfășurare, ale Băncii Mondiale în România, a principalelor provocări de guvernare ale Guvernului României cu referire la activitatea Ministerului Justiției, precum și a priorităților de reformă.

În acest context, au fost prezentate aspecte privitoare la stadiul implementării Proiectului „Îmbunătățirea Serviciilor Judiciare”, precum și alte proiecte avute în vedere de către Ministerul Justiției conform Programului de Guvernare 2018-2020, ca de exemplu: Cartierul pentru Justiție și crearea Centrelor Regionale de Arhivă.

Ministrul justiției a apreciat în mod deosebit buna colaborare cu reprezentanții Băncii Mondiale în implementarea proiectelor derulate la nivelul Ministerului Justiției, precum și sprijinul constant acordat pentru realizarea obiectivelor propuse.