Print

Întrevederea domnului prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, cu E.S. dl. Andrew NOBLE, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

În data de 07 noiembrie 2018 a avut loc, la sediul Ministerului Justiției, întrevederea domnului prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției cu E.S. Andrew NOBLE, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România. La întâlnire a mai participat și doamna Irina COSTACHE, consilier afaceri europene, Secţia Politică - Ambasada Regatulului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România.

Întrevederea s-a desfăşurat în contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, perioadă în care va avea loc ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Agenda discuțiilor a cuprins aspecte privitoare la a stadiul cooperării bilaterale în domeniul justiției, cât și la planificarea pentru preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.

Întrevederea a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare și manifestarea dorinței reciproce de a continua buna colaborare dintre cele două state.