Print

Întrevederea ministrului Justiţiei cu reprezentantul pentru România al Băncii Mondiale

Ministrul Justiţiei, domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER a primit, astăzi, 4 septembrie 2017, vizita doamnei Tatiana PROSKURYAKOVA, country manager al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria.
Discuţiile s-au axat pe stadiul proiectului finanţat de Banca Mondială în care este angrenat Ministerul Justiţiei, respectiv Proiectul de îmbunătăţire a serviciilor judiciare aprobat pe 31 ianuarie 2017 şi finanţat cu 72,57 milioane de dolari SUA din care 66.99 milioane de dolari fiind cofinanţarea Băncii Mondiale.
De asemenea, au fost prezentate de către ministrul Justiţiei principalele direcţii de acţiune care pot reprezenta oportunităţi de colaborare viitoare în relaţia cu Banca Mondială.
Banca Mondială şi-a deschis biroul în România în anul 1991. Începând de atunci, Banca a furnizat finanţări în valoare de peste 11 miliarde dolari SUA, reprezentând împrumuturi, garanții şi granturi în toate sectoarele de activitate ale economiei româneşti. Portofoliul curent al Băncii include împrumuturi pentru investiţii, activităţi analitice şi asistență tehnică pentru sprijinirea priorităţilor de reformă ale României. În anul 2016, Grupul Banca Mondială şi România au sărbătorit 25 de ani de parteneriat continuu pe calea sprijinirii măsurilor de reducere a sărăciei şi de dezvoltare durabilă.

BIROUL DE PRESĂ AL MINISTERULUI JUSTIŢIEI