Print

Ministerul Justiției creează noi canale de comunicare mai facilă cu reprezentanții autorității judecătorești

Două noi adrese de e-mail destinate problemelor cu care se confruntă reprezentanții autorității judecătorești au fost create de Ministerul Justiției pentru o comunicare mai eficientă și găsirea unor rezolvări mai rapide.

  1. consultare.magistrati@just.ro, pentru transmiterea propunerilor vizând eventuale modificări legislative, gestionat la nivelul Direcției de Elaborare Acte Normative (DEAN)
  2. cabinet.consilier@just.ro, pentru transmiterea propunerilor/solicitărilor privind bugetul instanțelor, infrastructura și investițiile, gestionat la nivel de Cabinet Ministru.

Deciziile au fost luate în urma discuțiilor constructive care au avut loc la întâlnirea profesională periodică din data de 30 mai 2017 a reprezentanților tribunalelor ai Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Justiției, Institutului Național al Magistraturii și Școlii Naționale de Grefieri la care au fost invitați domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul Justiției și doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției.

Cu această ocazie, temele abordate în timpul discuțiilor au făcut referire la: legile justiției, bugetul și infrastructura instanțelor de judecată, modificarea codurilor penal, de procedură penală, civil și de procedură civilă, schemele de personal, activitatea administrativă, programul ECRIS, statistica instanțelor de judecată și dezvoltarea carierei profesionale. Participarea ministrului Justiției a constituit astfel un prilej atât pentru dezbaterea problemelor actuale, cât și pentru dezvoltarea unei bune colaborări între instanțele de judecată și minister.

Ministerul Justiției își reafirmă încă o dată deschiderea pentru întărirea colaborării interinstituționale.