Print

Ministerul Justiției lansează procedura de recrutare pentru ocuparea funcției de Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție

Ministerul Justiției lansează astăzi, 17 februarie 2016, ca urmare a vacantării funcției de Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție, procedura pentru ocuparea acestei funcții.

Cu această ocazie, ministrul justiției a declarat: Doresc să încurajez procurorii să participe într-un număr cât mai mare la această procedură de selecție în vederea propunerii pentru numirea în cea mai înaltă funcție in Ministerul Public, și îi asigur pe toţi cei care, prin rezultatele lor au dovedit integritate şi imparţialitate, precum și un înalt nivel de profesionalism, că vor avea şanse egale.”

Criteriile avute în vedere pentru ocuparea funcției de Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție și calendarul estimativ al procedurii le puteți găsi aici :

Criteriile pentru ocuparea funcției de Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Informații generale

Conform dispozițiilor din art. 54. alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu modificările şi completările ulterioare, numirea în funcția de Procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se face de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.