Print

Ministrul Justiţiei continuă seria de vizite la instituţiile din sistemul judiciar

Ministrul Justiţiei, domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER a continuat, luni, 28 august 2017, seria vizitelor în instituţiile din sistemul judiciar românesc cu vizita la penitenciarul Iaşi.

Ca şi în cazul deplasărilor anterioare, obiectivul a fost cunoaşterea condiţiilor de detenţie precum situaţia supraaglomerării şi felul în care se desfăşoară activităţile care au ca scop reabilitarea persoanelor condamnate şi reducerea riscului de recidivă. Astfel, ministrul Justiţiei a vizitat spaţiile de detenţie, magazinul alimentar din interiorul penitenciarului, blocul alimentar şi punctele de lucru unde se desfăşoară activităţi lucrative cu persoanele private de libertate.

Ministrul Justiţiei a purtat discuţii cu conducerea Penitenciarului Iaşi, cu liderul de sindicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi cu o parte dintre angajaţii aflaţi în timpul serviciului, scopul urmărit fiind identificarea măsurilor care ar putea fi luate de la nivelul Ministerului Justiţiei pentru îmbunătăţirea condiţiilor în care personalul îşi desfăşoară activitatea.

Şi de această dată, domnul Tudorel TOADER a dat asigurări că își menține angajamentul de a continua eforturile pentru remedierea condițiilor de detenție din sistemul penitenciar românesc și îmbunătățirea climatului de lucru pentru angajați, scopul fiind conformarea la standardul impus de Convenția pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale și de jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului.

Deplasarea, aşa cum s-a procedat şi anterior, nu a fost una anunţată, urmărindu-se felul în care unitatea îşi desfăşoară activitatea într-o zi obişnuită de lucru.

BIROUL DE PRESĂ AL MINISTERULUI JUSTIŢIEI