Print

Raluca Prună și ministrul Justiției al Statului Israel, Ayelet Shaked, semnează prima Declarație Comună privind cooperarea în domeniul justiției

Ministrul Justiției, Raluca Prună, și omologul său israelian, Ayelet Shaked, au semnat astăzi, 15 septembrie 2016, la Tel Aviv, prima Declarație Comună privind cooperarea în domeniul justiției între Ministerul Justiției din România și Ministerul Justiției al Statului Israel.

 

După semnarea declarației, Raluca Prună a declarat: „Este un prim pas în stabilirea ulterioară de instrumente juridice de cooperare. Ne dorim ca pe viitor să semnăm un acord bilateral şi să stabilim un grup de lucru în materia cooperării judiciare și a relațiilor internaționale. Cred că este important să menținem un dialog permanent, atât la nivel tehnic cât și politic.”

 

Ministrul Justiției efectuează o vizită de lucru în Statul Israel în perioada 14-18 septembrie. Scopul vizitei este continuarea firească a cooperării de până acum între cele două state partenere și consolidarea și intensificarea dialogului dintre cele două țări în domeniul juridic.

 

În cadrul deplasării, Raluca Prună va avea întrevederi și cu Președintele Curții Supreme de Justiție, Miriam Naor, Procurorul General al Statului Israel, Avichai Mandelblit și Președintele Comisiei pentru Constituție, Justiție și Statul de Drept din cadrul Knesset-ului, Nissan Slomiansky.