Print

Reuniunea Grupului de lucru pentru punerea în aplicare a hotărârii pilot în cauza Rezmiveș și alții împotriva României, 12 ianuarie 2018

 

În continuarea discuțiilor din cadrul reuniunii din 8 ianuarie 2018, în data de 12 ianuarie 2018, a avut loc, la sediul Ministerului Justiției, o nouă întâlnire a Grupului de lucru pentru punerea în aplicare a hotărârii pilot în cauza Rezmiveș și alții împotriva României.

Lucrările au fost conduse de domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justiției. La reuniune au participat doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, Ministerul Justiției, doamna Catrinel BRUMAR, Agentul Guvernamental pentru CEDO, Ministerul Afacerilor Externe, doamna Daniela PESCARU, secretar de stat, Ministerul Finanțelor Publice, domnul Marian Dobrică, Director General, Administrația Națională a Penitenciarelor, domnul Liviu Toader, Director General, Direcția Națională de Probațiune, domnul Gabriel CRĂCIUN, Director General Adjunct, Ministerul Afacerilor Interne, domnul Claudiu IARU, șef serviciu, Inspectoratul General al Poliției Române, precum și alți reprezentanți ai instituțiilor menționate.

Întâlnirea a avut ca scop finalizarea discuțiilor interne asupra calendarului pentru punerea în aplicare a măsurilor necesare în vederea soluționării problemei supra-aglomerării carcerale și a condițiilor de detenție, în conformitate cu  dispozitivul hotărârii cauzei-pilot Rezmiveș și alții împotriva României.

Ordinea de zi a inclus și discuții privind pregătirea întrevederilor de la Strasbourg din cursul săptămânii următoare.

Calendarul finalizat în urma tuturor discuțiilor din plan intern și extern, va fi supus aprobării în ședință de Guvern prin memorandum co-inițiat de Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe și avizat de către Ministerului Finanțelor Publice. După aprobarea Guvernului, calendarul va fi transmis Curții Europene a Drepturilor Omului.